Σελίδες

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ερχετε το iPad των 8 ιντσων



Οι τελευταίες πληροφορίες γύρω από το tablet της Apple

Παρά τις αντιρρήσεις του Στιβ Τζομπς για τη δημιουργία ενός tablet με οθόνη μικρότερη των 10 ιντσών, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν συνεχώς λόγο για τη προσεχή κυκλοφορία ενός νέου iPad, του οποίου η οθόνη θα υπολογίζεται στις 8 ίντσες.

Τόσο αλυσίδες εφοδιασμού, όπως και κατασκευαστές εξαρτημάτων για το iPad, αναφέρουν το τελευταίο μήνα ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad με οθόνη 7.85 ιντσών και αυτό ακριβώς ήρθε να μας επιβεβαιώσει και η Wall Street Journal.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, τα λόγια του Στιβ Τζομπς πριν δύο χρόνια, ο οποίος απέρριπτε ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο κατασκευής ενός μικρότερου σε μέγεθος iPad.

«Η Apple εξετάζει πάντα όλους τους παράγοντες πριν τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος με σκοπό πάντα την ικανοποίηση των χρηστών. Όταν ασχολείσαι με τεχνολογίες αφής, τα περιθώρια είναι πολύ στενά, με τη κυριολεκτική έννοια. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι μία οθόνη 10 ιντσών αποτελεί το «μίνιμουμ» όσον αφορά τα tablets», δήλωσε τότε ο Τζομπς.

Ωστόσο, η τεχνολογία αναπτύσσεται και οι καταναλωτικές ανάγκες διαφοροποιούνται με τη πάροδο του χρόνου.

«Όλα είναι θέμα χρόνου. Τότε και εγώ συμφωνούσα με τον Στιβ Τζομπς, επειδή ακόμη βρισκόμασταν στο στάδιο της προσαρμογής. Το tablet ήταν κάτι καινούριο και έπρεπε πρώτα να συνηθίσουμε στην ιδέα του», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σιμ, αναλυτής της DisplaySearch, προμηθευτική επιχείρηση.

«Το σημαντικό είναι, το μικρότερο iPad, να έχει την ίδια ανάλυση 1024x768 με το παρόν μοντέλο. Είναι προφανές ότι στη παρούσα αγορά υπάρχει η όρεξη για tablets με διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Για την Apple θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα η απομάκρυνση από το ρεύμα της αγοράς», συνέχισε ο Σιμ.

Η επιτυχημένη κυκλοφορία του μικρού tablet Kindle Fire της Amazon – με περίπου 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε δύο μόνο μήνες – επιβεβαιώνει τα λόγια του Σιμ.

Πιθανώς το πιο πειστικό επιχείρημα για τη κυκλοφορία ενός μικρότερου iPad αποτελεί η δήλωση του Τιμ Κουκ, ότι η αγορά των tablets θα υπερβεί εκείνη των υπολογιστών. Επομένως, για ποιο λόγο να περιοριστεί η Apple σε ένα μόνο μέγεθος του iPad;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου